Switch-campagne 2019

18-22 november

Energieleveranciers veranderen voortdurend hun tarieven. Heel wat mensen kunnen dan ook fors besparen op de energiefactuur door te switchen van leverancier. Overstappen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier is tegenwoordig gratis en erg eenvoudig. Maar die keuze is niet evident en hangt af van verschillende factoren.

Om daarbij helpen, organiseren de Energiesnoeiers voor de tweede maal de Switch-campagne. Iedereen is immers blij met een lagere energiefactuur!

Tijdens de Switch-campagne organiseren de Energiesnoeiers een pop-up loket bij sociale organisaties. Bezoekers kunnen er langsgaan met alle vragen over energiecontracten en -facturen. Er wordt gekeken of het huidige contract al dan niet voordelig is door de vergelijking te maken van alle andere leveranciers via de V-est van VREG. Indien gewenst, helpen ze overstap te regelen naar een nieuw contract of een nieuwe leverancier.

Om dit alles te kunnen is het belangrijk dat bezoekers volgende informatie meebrengen:

  • de huidige meterstanden van gas en elektriciteit
  • de laatste afrekeningsfactuur

Ontdek op deze pagina waar en wanneer de Energiesnoeiers een loket in jouw buurt bemannen.

Misschien kom je ook wel in aanmerking voor een gratis energiescan? Dan krijg je achteraf een uitgebreid gratis energieadvies aan huis. Check via deze link of je voldoet aan de voorwaarden voor een energiescan.