Vormingssessies LAC water

Ben je maatschappelijk werker in een OCMW? Werk je met een lokale adviescommissie (LAC) water in je bestuur? En heb je vragen rond de toepassing van de regelgeving? Ben je op zoek naar inspirerende praktijken over hoe je een goede werking opzet vanuit de LAC, hoe je je cliënten beter kunt bereiken en hoe je tot een betere afstemming komt met de watermaatschappij?

VVSG en samenlevingsopbouw organiseren vanaf 22 november vormingssessies over de LAC werking in de werkingsgebieden van de watermaatschappijen Farys, Waterlink en Pidpa. Samenlevingsopbouw Antwerpen voerde van 2014 tot 2018 een project 'Water en Armoede' uit. Dit resulteerde onder meer in een inspiratienota met goede praktijken rond de LAC Water van en voor OCMW's (www.vmm.be/lac-water). Een vlotte samenwerking tussen OCMW en watermaatschappij is essentieel voor een goede LAC-werking.

In de voormiddag ligt de focus op de theorie (het LAC decreet en Algemeen Waterverkoopreglement) en de praktijk van jouw watermaatschappij. Er is ook ruimte voor dialoog met de watermaatschappij en andere OCMW's uit het werkingsgebied.

In de namiddag is er een workshop. Een expert, vanuit het OCMW Willebroek zal deze sessie samen met samenlevingsopbouw en VVSG begeleiden. Na deze dag gaat u als maatschappelijk werker naar uw eigen werking met inspiratie en goeie praktijken en een goed inzicht in de LAC werking.

Meer info:

http://www.vvsg.be/kalender/Paginas/26lac.aspx

Vorige