Bandenspanningsactie in Wingene

Op woensdag 12 september komen de Energiesnoeiers van Weerwerk in Roeselare naar het Gemeenteplein in Wingene  voor een gratis controle van de bandenspanning van autovoertuigen. 85 procent van de Vlamingen rijdt rond met een onaangepaste bandenspanning, wat niet alleen zorgt voor een verhoogd brandstofverbruik, maar ook voor een slechtere controle over het stuur en snellere slijtage van de banden.

De Energiesnoeiers houden de bandenspanningsactie met de steun van de provincie West-Vlaanderen en het gemeentebestuur van Wingene. Met de actie wil men de chauffeurs zuiniger en veiliger op de weg helpen. Indien nodig worden de banden ook opgepompt.

Afspraak op het gemeentenplein in Wingene van 9u tot 12u30.

Op woensdag 12 september komt het team van energiesnoeiers naar het Gemeenteplein in Wingene van 9 tot 12.30 uur voor een gratis controle van de bandenspanning van autovoertuigen.

”Maar liefst 85 procent van de Vlamingen rijdt rond met een onaangepaste bandenspanning, wat niet alleen zorgt voor een verhoogd brandstofverbruik, maar ook voor een slechtere controle over het stuur”, zegt milieuschepen Brecht Warnez. Het is ook een feit dat de banden sneller verslijten als ze niet correct opgepompt zijn.


De Energiesnoeiers van Werkspoor houden de bandenspanningsactie met de steun van de provincie en het gemeentebestuur. Met de actie wil men de chauffeurs zuiniger en veiliger op de weg helpen. Indien nodig worden de banden ook opgepompt.
Vorige