Spaar de batterij van je smartphone met deze tips

Is de batterij van je smartphone om de haverklap leeg? Dat kan vervelend zijn, want je hebt niet overal een stopcontact ter beschikking. De Energiesnoeiers formuleren daarom enkele tips die ervoor kunnen zorgen dat de batterij van jouw smartphone het in de toekomst wat langer kan volhouden:

  • WiFi, GPS (locatiegegevens), dataverbinding, bluetooth, … als je al deze functies standaard hebt ingeschakeld, verbruik je heel wat energie. Deze functies “werken” en “zoeken” voortdurend op de achtergrond. Schakel ze daarom uit wanneer je ze niet nodig hebt.
  • Zet je smartphone wanneer je gaat slapen op vliegtuigstand: heel wat actieve functies worden daarmee uitgeschakeld (je wekker gelukkig niet!). Zo kan je trouwens ook niet worden gestoord door een nachtelijk Whatsapp-berichtje van die sympathieke kameraad die nog op café zit.
  • Zet je beeldscherm minder helder. Ook je beeldscherm is een ware energievreter. Wanneer je niet buiten in fel zonlicht vertoeft, zal je beeldscherm gerust wat donkerder kunnen.
 
  • Veelvuldig gebruik van de camera zorgt natuurlijk ook voor een snelle leegloop van de batterij. Heb je werkelijk al die selfies of wazige filmpjes filmpjes van dat concert nodig? Schakel de automatische flits ook uit wanneer je die niet nodig hebt.
  • Sommige functies zijn simpelweg overbodig, schakel ze daarom uit. Zo is je batterij alweer een beetje gespaard: een geluidje voor elke berichtje of mail die je ontvangt is eigenlijk niet nodig en kan trouwens ook storend zijn voor de mensen in je omgeving. Hetzelfde geldt voor een geluidssignaal of trilreactie voor elke toets die je indrukt: nuttig voor een minderheid, overbodig voor de rest.
  • Het meest spaar je je batterij uiteraard door je smartphone niet te gebruiken. Een goed boek is een heerlijk alternatief Cool
Vorige