Verhuren zonder zorgen in Oost-Vlaanderen

Verhuur je een woning? Daar komt heel wat bij kijken! Als verhuurder heb je bepaalde rechten en plichten die je moet naleven. Ook moet jouw woning aan een aantal minimale kwaliteitseisen voldoen. Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Er moet ook minstens dubbele beglazing aanwezig zijn. Vanaf 1 januari 2020 worden 15 strafpunten toegekend als de woning bij een woningonderzoek niet aan de dakisolatienorm voldoet.

Maar verhuren is niet enkel een last. Je kan ook een beroep doen op bepaalde voordelen en premies om zo, op een betaalbare manier, een kwaliteitsvolle huurwoning aan te bieden.

Om je over dit alles te informeren, hebben een aantal organisaties hun krachten gebundeld en voor jou een infoavond georganiseerd waarop al deze onderwerpen aan bod komen. Ook de Energiesnoeiers zijn daarbij aanwezig. Je staat er dus niet alleen voor. Na het infomoment zijn ook alle organisaties aanwezig met een infostand. Hier kan je terecht met al je vragen.

De infoavonden zijn gratis, maar inschrijven wordt steeds aangeraden! Geef telkens jouw naam, adres en gemeente op bij de inschrijving! Klik hier voor een overzicht van de data en locaties.

 
Vorige